Shaklee Creating Healthier Lives

Assalamualaikum..

Segalanya bermula 3 tahun lepas, masa tu pregnantkan Arissa, Wanie ambil OMEGA GUARD dan OSTEMATRIX. Wanie order dengan seorang kawan sekolah yang sekarang dah jadi mentor Shaklee Wanie, Jue (thanks Jue kenalkan Shaklee kat Wanie). Omega Guard yang mengandungi EPA & DHA membantu perkembangan baby, OSTEMATRIX pulak sangat membantu kurangkan masalah sembelit yang Wanie alami masa pregnant. Ostematrix jugak mengandungi Kalsium & magnesium yang sangat diperlukan semasa pregnant untuk tulang ibu dan baby.

MACAM MANA TERBUKA HATI NAK CUBA SHAKLEE?

Ceritanya Wanie ni jenis tak minum segala jenis susu, tapi bila dah pregnant mestilah nak yang terbaik untuk baby kan. Doktor memang suruh ambil kalsium. So Wanie start google Calcium Tablet, sebab rasanya tablet lagi senang nak makan berbanding kena minum susu. Heee. Bila dah google, maka keluarlah macam-macam jenis calcium tablet. Dan Wanie tertarik dengan Shaklee sebab Ostematrix ni bukan sekadar calsium. Ostematrix mengandungi KALSIUM, MAGNESIUM, VITAMIN D, BORON, MANGANESE, ZINC dan COPPER.

14543939_1686707431656945_4927672070894099654_o

Kenapa Shaklee punya Calcium pills jauh lebih baik daripada yang lain?

Kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.

Manfaat Utama OsteMatrix Shaklee.

  • Menguatkan tulang – Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga m erawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.
  • Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas – Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.
  • Meringankan stress – Ianya mengimbangi tekanan darah; memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf; menggalakkan tidur selesa; memperbaiki jantung berdebar; gementar, mimpi buruk dan stres. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.
  • Memperbaiki masalah haid – Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1,000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.
  • Pengalkalian tubuh – Kalsium adalah mineral alkali, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti di waktu umur tua. Tambahan pula, kalsium membantu sel menyerap nutrient dan merangsang detoksifikasi. Pengalkalian tubuh juga dapat memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik.
  • Vitamin D: Dinamakan sebagai vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil supplemen vitamin D.
  • Magnesium : Ini adalah ion positif no.2 penting di dalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus; menghalang endapan kalsium; melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.
  • Zinc, boron, manganes, kuprum: Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.

Macam mana boleh ambil OMEGA GUARD? Omega ni Jue yang suggest untuk manfaat untuk tumbesaran dan otak baby. Omega Guard Wanie ambil mase Trimester k

omega

Di dalam Omega Guard Shaklee ada terkandungnya Omega-3

Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

Antara Fungsi EPA:

🐟 Mencegah kanser

🐟 Mencegah pembekuan darah

🐟 Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan

🐟 Baik untuk pesakit jantung

🐟 Menghindar tekanan perasaan

🐟 Mencegah penyakit darah tinggi

Antara Tugas DHA:

🐠 Mencegah asma

🐠 Meningkatkan daya seksual

🐠 Mencegah sakit kulit

🐠 Mengelakkan kanser payu dara

🐠 Mengelak kanser prostat

🐠 Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan

🐠 Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan

MANFAAT OMEGA GUARD UNTUK IBU HAMIL

  • Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan
  • Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan
  • Mengurangkan risiko ‘meroyan’ selepas melahirkan bayi
  • Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil

Tunggu nanti Wanie update SUPPLEMENT APA WANIE AMBIL SEMASA PREGNANTKAN ADIK ARISSA NI PULAK YE. STAY TUNE 🙂

Kalau berminat atau nak tahu lebih lanjut berkenaan produk boleh terus Whatsapp Wanie.

Wanie Nazeri
011 3314 7296
Your Health & Beauty Consultant

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s